söndag 31 mars 2013

Glad Påsk! // Frohe Ostern!

Den första helgen som barnfamilj (ifjol räknas ju inte riktigt för då var Plutten alldeles för liten.) har varit lugn och rolig. Vi gjorde egen choklad, färgade ägg, fikade med vänner, lekte på lekplatsen, byggde två bänkar och planterade penséer på balkongen. Imorgon väntas det lunch och badäventyr med vänner på oss.





Glad Påsk!

torsdag 28 mars 2013

Påskpyssel - del 3

Här kommer lite mer påskpyssel. Denna gång små kycklingar som kan hängas i påskriset. Jätteenkelt och snabbt att göra.





Allt man behöver är gult papper som klipps i remsor, lite röd papper för näbben, lim, en tuschpenna och lite sytråd för att kunna hänga upp dem.

söndag 24 mars 2013

Påskpyssel 2

Jag ligger sjuk i sängen sedan några dagar. Idag har jag lyckats ta mig till soffan men där somnade jag direkt. Jag hoppas innerligt att bli frisk snart. Plutten är nämligen lite trött på att leka endast med pappa och Stora Älsklingen är lite trött på att vara sjuksköterska, pappa och heltidspluggande student med massor tentor nästa vecka. Dessutom vill (måste?) jag redigera en artikel som ska publiceras senare i år samt sy byxor till Plutten. Svärmor gav mig jättefint nytt manchestertyg från 70-talet och det lär bli perfekta vårbyxor.

Hur som helst blev det lite påskpyssel innan flunsan fick tag i mig till slut.





Inspirerat av Skapligt enkelt gjorde vi påskkort till vänner och släkten.





Perfekt för en Plutt på 15 månader. Jag fick hjälpa till med näbben och fötterna.





Till slut fick Plutten släpper loss lite och resultatet blev denna fina blomsteräng. Nu längtar vi ännu mer efter lite sol och grönt.

måndag 18 mars 2013

Bibliot(h)ek

Det bästa köpet vi gjort på länge är vår nya sänggavel. Innan den flyttade till oss förra veckan hade vi en MDF-skiva som vi klätt med ett gammalt täcke som polster och möbeltyg ovanpå. Nu som sagt är vi stolta ägare av en "vuxen" sänggavel som tom ger plats åt en del av Pluttens bibliotek.




Kan ni se skillnaden mellan tyska och svenska boktitlar på bokryggen? ;-)

fredag 15 mars 2013

Påskpyssel - Del 1

Snart är det påsk och därmed är dags för påskpyssel. Och lite färg och pyssel behövs ju i detta vårväder. Idag var det -9 grader när vi var ute på promenad med Athene, svärföräldrarnas hund. Nu sitter vi framför öppna spisen, mannen läser och jag fortsätter sticka på Pluttens nya byxor.

Det första påskpyssel jag visar är nog det enklaste och funkar toppen för barn i förskoleåldern. Jag pysslar påskkorgar i form av en hare eller kyckling. Tycker det är mycket roligare än att fylla påskäggen med godis.

Allt man behöver är ett fyrkantigt smörpaket (t. ex. Bregott), lite stadigare papper och färgpennor/färg. Och gräs förstås. Antingen konstgräs eller man kan ju så också i lådan.



Här blev det en liten påskhare men bara fantasin sätter ju gränser.

lördag 9 mars 2013

Alegría

Jag känner mig alldeles förtrollad, livet sprudlar i mig, det pirrar i magen och glädjen vill inte sluta. Älsklingen och jag har just varit på Cirque du soleil och tittat på deras show "Alegría" på Globen i Stockholm.
Det var magiskt. Jag satt med händerna framför munnen och hade hjärtat i halsgropen. Artisterna förtrollade oss med sina konster, högt upp i luften gjorde de sin fantastiska akrobatik.
Clownerna fick oss att skratta så att det gjorde ont i magen. Som tur är hade jag valt bort biljetterna längst fram. Jag hade inte velat vara en del av showen blyg som jag är.
Och musiken... alldeles underbar! Tårarna rann ned för mina kinder. Alegría - glädje helt enkelt!


fredag 8 mars 2013

{this moment}

A Friday ritual. A single photo - no words - capturing a moment from the week. A simple, special, extraordinary moment. A moment I want to pause, savor and remember.

{inspired by SouleMama}


fredag 1 mars 2013

Idag är det fyra år sedan min morfar lämnat jordelivet! 4 år fulla av saknad. Smärtan har försvunnit men längtan finns kvar. Hur gärna skulle jag vilja diskutera böcker med dig, berättar om avhandlingen, gå genom din trädgård och äta de första blåbär i smyg. Hur glad hade du blivit över Plutten. Du hade ringt alla dina vänner och berättat om ditt barnbarnsbarn. Det hade du nog aldrig erkänt men jag vet att du hade gjort det.

Nu träffas vi bara i drömmarna. Där pratar vi och promenerar mycket. Ibland är även mormor med och det är de bästa drömmarna.

Du fattas mig så oerhört mycket. Kanske ännu mer just idag!




Mormor och morfar, vår 1983